Napközben: Mindent a kötelező biztosításról

A Napközben március 3-i adásának tartalmából:

– Szeretteink halála után nemcsak hiányukat kell feldolgoznunk, hanem számos hivatalos teendőink is van. Sokszor halljuk, hogy az elhunyt halála után akár még hónapokig folyósítják például a nyugdíját vagy éppen érkeznek a nevére a közüzemi számlák. Mit, hol meddig kell nekünk bejelentenünk? Mely szervek kapják meg automatikusan a halotti anyakönyvi kivonatot? Mivel járhat, ha elmulasztjuk kötelezettségeinket?
Vendég: Dr. Tóth Ádám, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke, Dr. Parragi Mária BÁH állampolgársági Igazgató, anyakönyvi hivatal

Hallgassa meg!

– 2014. szeptember elejétől a http://etananyag.ofi.hu/ címen érhető el a kísérleti tankönyvek használatát támogató ideiglenes portál. Az elektronikus tananyagok egyfelől az OFI által készített oktatást segítő prezentációkból, animációkból és interaktív feladatokból, másfelől az interneten bárki számára elérhető, plattform-független anyagokból állnak. Merre tart az oktatás? Milyen digitális eszközöket használnak manapság az oktatásban? Mennyire használják ki a technika lehetőségeket? Mi lehet a jövő útja?
Vendég: Kojanitz László „A Nemzeti alaptantervhez illeszkedő tankönyv, taneszköz és Nemzeti Közoktatási Portál fejlesztése” című kiemelt projekt szakmai vezetője, Varga István ügyvezető Oktker-Nodus Kiadó Kft., Péterné Czakó Edit a Digitális Középiskola tagozat vezetője, az Innocenter Közhasznú Nonprofit Kft oktatási igazgatója

Hallgassa meg!

– Hatodik alkalommal indult el a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Élelmiszerlavina programja. Az önkormányzatok és civil szervezetek idén is több millió forint értékű zöldség vetőmagra pályázhatnak március 6-ig. A pályázók, a felajánlott értékes zöldség vetőmagból élelmiszernövényeket termelnek rászorulók aktív bevonásával, majd a terményeket odaadják a környéken élő hátrányos helyzetűeknek, időseknek, fogyatékkal élőknek.
Vendég: Cseh Balázs, az Élelmiszerbank Egyesület elnöke, L. Ritók Nóra – Igazgyöngy Alapítvány

Hallgassa meg!

– Kötelező biztosítási szerződés díjfizetési és felmondási határidők, gépjármű tulajdonosváltásakor esedékes teendők, káresemény bekövetkezése – ezekben a biztosítási kérdésekben vagyunk a legbizonytalanabbak: a helytelen válaszok 39%-ban a KGFB biztosítási szerződés különböző felmondási és fizetési határidőivel kapcsolatban érkeztek, a válaszadók 97(!) százaléka pedig nem tudja, hogy az Európai Unió országaiban az uniós csillagos rendszámtábla a KGFB fedezet igazolására is szolgál. Hogyan mondhatjuk fel a biztosítási szerződéseket? Ez határidőkhöz köthető-e? Mi van akkor, ha csúszunk a biztosítási díjfizetéssel és pont ekkor történik baleset? Mire van szükségünk ha kilépünk az országgból az autónkkal? Tulajdonosváltásnál mit kell tennünk az érvényes biztosításokkal?
Vendég: Gilyén Ágnes MABISZ, Csikós Dániel Genertel vezérigazgató

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – március 3., kedd, 9:00

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább