Napközben: Játszóterek biztonsága

A Napközben április 20-i adásának tartalmából:

1. Három év alatt több mint háromszorosára emelkedett a külföldről behozott használt autók száma, amely tavaly már megközelítette a százezret. Bár sokszor úgy tűnik, igen jó üzletet köt, aki ilyen járművet vásárol, a tapasztalatok azt mutatják, ezekben az ügyletekben nem árt az átlagosnál is körültekintőbbnek lenni. Mire figyeljünk használtautó-vásárlásnál, hogy ne nyűgöt vegyünk magunknak?

2. A megfélemlítés egyre gyakoribbá válik az online és a modern infokommunikációs eszközökön keresztül. Kizárólag a felnőttek felelős közreműködésével állítható meg az iskolai megfélemlítés – ez az egyik fő tanulsága annak a konferenciának, amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tartott Biztonság az iskolában és azon túl címmel.

3. A jó idő beköszöntével több településen is megkezdődött a játszóterek felújítása. Vajon arra is figyelmet lehet fordítani, hogy ne emberi és állati eredetű szemétben kelljen a piciknek az idejüket tölteni?

4. Az utóbbi években megváltozóban van az orvosok véleménye a lázcsillapítás szükségességéről. Megkérdezzük, mikor, hogyan kell a testhőmérsékletet csökkenteni.

Napközben – Kossuth – április 20., hétfő, 9:00

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább