Napközben: pörög a lakáspiac

A Napközben május 19-i adásának témái:

– Pörög a lakáspiac
Erről szólnak a hírek mostanság. Ám arra is gondolnunk kell, hogy az ingatlannal hosszú távra fektetünk be, ezért a vásárláskor figyelnünk érdemes annak állapotára, elhelyezkedésére és még sok egyéb tényezőre, szóval az ár és az érték arányára. A vásárló, az eladó, a közvetítő és a jog szempontjából is megnézzük, mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen az adás-vétel.

Hallgassa meg!

– A magyarok elkeserítő angoltudásáról havonta készül egy-egy új kutatás. A személyzeti tanácsadók mindezt a saját bőrükön tapasztalják. És azt is, hogy sokan nemcsak hiányos tudással, hanem hiányos önismerettel is rendelkeznek, vagy pedig rosszul mérik fel nyelvtudásukat. Valójában mi az elvárás a munkaerőpiacon?

Hallgassa meg!

– A devizahitelesek megkapták az elszámoló leveleket. Sokan kapnak nulla visszatérítésről papírt, vannak, akik nem értenek egyet a banki adatokkal. Harminc nap a banki reklamáció ideje. De mely esetekben kell a pénzintézethez fordulni, mikor például a felügyeleti szervezetekhez, esetleg ügyvédhez?

Hallgassa meg!

– Sokan panaszkodnak mostanában arra, hogy minden reggel újabb és újabb rovarcsípésekkel ébrednek. Nem szúnyog és nem bolha, az jól látszik, de megkeseríti a reggeleket. Vajon milyen rovar táplálkozik éjszakánként belőlünk, hogyan lehet ellene tenni, ha már az összes ágyneműnket kimostuk, és az ágyat is alaposan kiporszívóztuk, ám a csípések száma nem csökken. Megkérdezzük a szakembereket.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – május 19., kedd, 9:00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Bakos Csaba

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább