Hogyan spóroljunk a hétköznapokon?

A Napközben május 27-i adásának tartalmából:

–  Étrendkiegészítő termékek

Hallgassa meg!

Mindenki találkozott már olyan csábító ajánlatokkal, amelyek azt ígérik, hogy gyorsan könnyedén, minden erőfeszítés nélkül megszabadulhatunk túlsúlyunktól vagy ráncainktól, esetleg visszanyerjük fiatalkori testi erőnket. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy a postaládánkba bedobott prospektusból rendelünk különböző étrendkiegészítő termékeket, vagy tapasz, krém, oldat formájában kapható gyógyhatásúnak mondott készítményeket. Ugyanezek a reklámok különféle figyelemfelhívó módon az interneten is megtalálják a gyanútlan fogyasztót. Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét az étrendkiegészítők és egyéb gyógyhatásúnak nevezett termékekkel kapcsolatos fogyasztóvédelmi problémákra.

– Kíméld a pénztárcádat! Hogyan spóroljunk a hétköznapokon?

Hallgassa meg!

Gyakran előfordul, hogy kevesebb pénzünk marad hónap végére, mint amennyire számítottunk, sőt vannak akiknél ez sorozatos. Spórolni nem olyan nehéz, mint gondolnánk, egy kis odafigyeléssel és néhány trükkel havonta akár több tízezer forinttal több maradhat a zsebünkben. A kockásfüzetről, spórolási módszerekről és a adósságkezelési szolgáltatásról.

– Esések iskolája

Hallgassa meg!

Az esést megelőzni nem lehet, de az abból keletkező sérüléseket, baleseteket, haláleseteket igen. Az esések iskolájában óvodásoknak, mozgássérülteknek és mozgáskedvelőknek segít, hogy megvédje az egészséget, testi épséget, ami különösen fontos időskorban és a kicsik esetén.

Hallgassa meg!

 Az Európai Önkéntes Szolgálat uniós program, amelynek keretében fiatalok jöhetnek más országokból Magyarországra különböző nonprofit szervezetekhez (iskolák, alapítványok, segítőházak, szociális otthonok, színházak, táncegyüttesek, stb…) és magyar fiatalok mehetnek külföldre tapasztalatszerzésre. Nagyon hasznos program, az addig többnyire otthonélő fiatalok önállóságát, szakmai kompetenciáik kiépülését szolgálja. Általános tapasztalat, hogy a kiküldött még kissé gyámoltalan fiatal megerősödve, önállóbban jön vissza, gyakran a pályaorientációban is segít. A Fiatalok a Vidékért Egyesület már évek óta támogatja a programot.

Napközben – Kossuth – május 27., szerda, 9:00

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább