Egyéb

Ízőrzők: Kiskunhalas

Kiskunhalas a Duna-Tisza közén, Budapesttől 130 km-re, délre, a Homokhátság legmagasabb részén fekszik. A tanyákkal tarkított vidék természeti különlegessége a homokbuckás táj. A várost valamikor tavak, mocsarak, övezték, a “Halas” név is ebből ered. Mára csak a Sóstó maradt meg. Kiskunhalast említik a “csipke városa”- ként is: a csodálatos csipkék 1902 óta hódítanak az egész világon. Gasztronómiáját zömmel a pásztorételek határozzák meg, ezúttal ezekből “nyújtunk át” egy kis ízelítőt. A menü a következő: Sonkaleves, Halasi savanyúmáj, Marhahúsleves, Húsos rakott tészta, Körömpörkölt, Sűrű tarhonya.

Magyar ismeretterjesztő műsor, 30 perc, 2012

Feliratozva a teletext 555. oldalán.

rendező: Móczár István
operatőr: Móczár István
szerkesztette: Róka Ildikó

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább