Tilos a közterületi szeszesital-fogyasztás

A Napközben június 17-i adásának tartalmából:

– Új családjogi törvény: Megváltozott a családjogi törvény. Már nincs gyermek elhelyezési szabály, viszont van közös szülői felügyeleti jog . Hogyan döntik el, hogy kinél legyen a gyermek, kinél mennyi időt töltsön? Sokan dolgoznak külföldön, hogyan, mikortól vihetik ki magukkal a gyereket, milyen engedélyek szükségesek ahhoz ne Magyarországon nevelkedjen a gyermek? A láthatás ilyenkor hogyan biztosítható.

Hallgassa meg!

– Tilos a szeszesital fogyasztást a közterületeken: egész évre szól a döntés, de persze a nyári szezon miatt hozta a siófoki képviselő-testület. A nyáréjszakákon legfrekventáltabb városi területre, az úgynevezett szórakozónegyedre vonatkozik a hatálya. Hogyan biztosítható az ellenőrzés egy olyan helyen, ahol 10-15 ezer vendég is megjelenik éjszakánként?

Hallgassa meg!

– Ifjúsági Garancia Program: A fiatalok körében kívánja csökkenteni a munkanélküliséget az Ifjúsági Garancia Program, amelyet idén indított a kormány. A programban országosan 36 ezer 15 és 25 év közötti állástalan fiatal vehet részt. Az első képzések már el is kezdődtek, Szombathelyen mintegy ötvenen szerezhetnek targoncavezetői vizsgát állami segítséggel.

Hallgassa meg!

– Kutyák a csomagtartóban: A pécsi vásárban gyakran találkozni magukat tenyésztőnek valló szaporítókkal, akik „kedvező áron” kínálják „fajtatiszta” kutyáikat a csomagtartóból szinte egész évben. A kiskutyák többsége 8 hetes , áruk 30–50 ezer forint között mozog., de valaki százezernél nem adja alább. Nehéz elkerülni azt, hogy ne legyen beteg az állat, leginkább ez akkor nehéz, ha éppen a lappangási időben viszik a kutyát a vásárba eladni.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – Június 17., szerda, 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább