Napközben a gyógyszerfüggésről

A Napközben július 3-i adásának tartalmából:

– Gyógyszerfüggés – bár jóval kevesebb szó esik róla, de a statisztikák szerint majdnem annyi gyógyszerfüggő él Magyarországon, mint alkoholista. Persze, ha valaki egy orrcseppre szokik rá, az viszonylag könnyen kezelhető probléma. Ám a sokan szednek túl sokáig és túl sok nyugtatót, altatót, kábító fájdalomcsillapítót, amire főleg fiatalok még rá is isznak. Miért baj ez? Mit tehetünk?

Hallgassa meg!

– Békéltető testület – Milyen fogyasztóvédelmi kérdésekben fordulhatunk a testülethez, és vajon milyen eredménnyel? Miért jó a megegyezés gyakran a szolgáltatóknak, kereskedőknek is? Hoz-e változást az új szabályzat, mi szerint a cégek is kötelesek megjelenni a testület előtt, nem elég levélben egyezkedni? Fogyasztóvédelmi tanácsok fél 10 és 10 között.

Hallgassa meg!

– Nehéz emberek a munkaügyi központokban – a téma egy uniós projekt kapcsán született. Vajon milyenek a „nehezen kezelhető” emberek egy munkaügyi központban? Kiszűrhető-e, ha valaki igazán pszichiátriai eset vagy „csak” kétségbeesett és ezért csöndes, kötözködő vagy éppen okoskodó? Hogyan kezelik a kérdést a munkatársak és van-e hová küldeni a betegség-gyanús ügyfeleket?

Hallgassa meg!

– Bozsik gazda szokásos kertészeti tanácsai fél 11 és 11 között hallhatók majd, ami biztos, hogy a ribiszkéről szó lesz.

Napközben – Kossuth – Július 3., péntek, 9:00

Korábbi adások>>>

Olvasson tovább