Egyéb

Közelről: Nők a Balatonért

A Közelről július 15-i adásának tartalmából:

- Világító Növények létrehozásán dolgozik egy amerikai kutatócsoport. Tengeri algákból ültetnek át olyan géneket, amelyek hatására a növények éjjel zöld fényt sugároznának. De mit lehetne ezekkel a fákkal, virágokkal kezdeni?

- És 33 kilométer 59 perc alatt. A személyvagonok mögött teherkocsik. Napi négy járat. 1846-ban ezen a napon nyílt meg az első magyar vasútvonal…

- Világjárónak lenni életforma, ez szinte köztudott. Vajon hogyan választ úticélt egy világjáró? Kisgyörgy Éva 100 országban járt már, s utazásai során csak nagyon ritkán áll meg a szokásos turista látványosságoknál. Hétköznapi munkája mellett tervezi útjait, minden apró trükköt megmutat, amivel a költségek csökkenthetők, tehát luxus nélkül indul el a csodákért. Kalandok, látványosságok, világörökségi helyszínek négy óra után.

- Társasjátékot készítettek, népszerűsítik a kevésbé ismert látványosságokat, óvják a tavat, kutatják a történelmi személyiségek életét, igazi lokálpatrióták. 20 évvel ezelőtt kezdtek dolgozni a Nők Balatonért. Mi hívta életre a Nők a Balatonért Egyesületet? Hányan vannak most? Mivel foglalkoznak az idei évben?

Közelről – Kossuth – július 15., szerda, 15:35

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább