Napközben: Kampány a magyar tej fogyasztásáért

A Napközben július 30-i adásának tartalmából:

9.00 – 9.30 Települések újratöltve:
Léteznek olyan települések Magyarországon, amelyeken már csak halmok jelzik az épületek helyét , van, ahol csak egy család lakik , de a házak még állnak. A szerencsés helyeken valaki gondolkodik azon, hogy hogyan lehet életet lehelni ezekbe és megóvni őket a pusztulástól. Az elképzelések között szerepel az „üdülőfalu” terv, máshol bérbe vehető az egész település, és akad olyan is, ahol 1 forintért lehet telket venni. Falumentés 2015-ben.

Hallgassa meg!

9.30 – 10.00 Alacsony vércukorszint
Gyakran nem is gondolnánk, hogy egy furcsán vagy zavartan viselkedő, esetleg síró, sikoltozó ember cukorbeteg, és a magatartásváltozást a kórosan alacsony vércukorszint okozza. A cukorbetegek életminőségét nagyban javíthatja egy, a világon elsőként Magyarországon kifejlesztett műszer: az okos vércukormérő.

Hallgassa meg!

10.00 – 10.30 Csótányinvázió
Csótányok tanyája egy évek óta üresen álló ház Pécsett. A szomszédságában mindennap kiteszik a csótányfogókat , reggelre teli is vannak. Nem egyszerű a helyzet, mivel intézményi épületről van szó. Ki a felelős a tisztántartásért, vannak e hatékony módszerek az invázió megakadályozására.

Hallgassa meg!

10.30 – 11.00 Kampány a magyar tej fogyasztásáért
Kampányt indítanak, hogy több magyar tejterméket fogyasszanak a vásárlók. Erre azért is szükség van, mert az uniós tejpiacon komoly problémák alakultak ki, túlkínálat, túltermelés van, ami a gazdák megélhetését is veszélyezteti . Erről is beszélünk Napközben.

Hallgassa meg!

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább