Az elektromos és hibrid autók elterjedéséről Napközben

A Napközben augusztus 25-i adásának tartalmából:

– Egy hónapja igényelhetnek anyagi támogatást azok, akiknek édesapjuk vagy férjük elesett, eltűnt a II. világháborúban 1938 és 1945 között. A hadiárvák és hadiözvegyek a mindenkori minimálnyugdíj 30 százalékát kaphatják havonta, életük végéig. Hányan kérték eddig a plusz pénzt, körülbelül hányan jogosultak a támogatásra, és az érintettek vajon élnek-e a lehetőséggel ennyi év távlatából?

Hallgassa meg!

– Lassan két hónapja igényelhető a zöld rendszám, július 1-től a villanyautókon is használható a környezetkímélő járművekre vonatkozó jelölés. A következő egy évben pedig 150 új elektromos autó töltőállomást hoznak létre. Milyen szabályok akadályozhatják még az elektromos és hibrid autók elterjedését, és hányan használnak ma Magyarországon hasonló járműveket.

Hallgassa meg!

– Hamarosan lejár a Pilisi Parkerdő Zrt. fotópályázata. A cél az, hogy minél több embert rávegyenek a kirándulásra és a kilátók megismerésére. Mennyire lehet mozgósítani az otthonülőket egy ilyen kezdeményezéssel, és hogyan kell fotózni a természetben, hogy az valóban öröm legyen?

Hallgassa meg!

– „Fuss, hogy más jóllakhasson!” – az Élelmiszerbank kezdeményezése a szeptemberi futónapra. A legegyszerűbb és legpraktikusabb mozgás a futás, alig kell valamilyen befektetés hozzá. Hamar a szenvedélyünkké válhat, ha jól csináljuk, ellenkező esetben, azonban ugyanilyen gyorsan meg is utálhatjuk. Mennyire válnak be a sportra építő jótékonykodási kezdeményezések, jó tanácsok a mozogni vágyóknak, kocogóknak és azoknak is, akiknek már mindennapi életük része a futás.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth  augusztus 25., kedd, 9:00

Szerkesztő: Felszeghy Csaba
Műsorvezető: Banner Géza

Korábbi adások>>>

Olvasson tovább