Negatív rekordot döntött a Tisza vízállása

A Napközben augusztus 24-i adásában:

– A Tisza vízállása Szolnoknál néhány napja beállította a negatív rekordot, elérte a valaha mért legalacsonyabb szintet. A klímaváltozás következtében a talaj vízháztartása is jelentős változásokon megy át. Vajon a mélyfúrású kutak, illetve a folyóvízi vízművek tudnak-e megfelelő minőségű csapvizet szolgáltatni az új és változó feltételek mellett?

Hallgassa meg!

– Hamis és illegális termékek interneten és a polcokon. Elsősorban a fiatalok dőlnek be a hamisítóknak egy-egy régóta vágyott márka logóját megpillantva. Kampányt folytat a hamisítás elleni testület. De hogyan választhatjuk ki a kínálatból az eredetit, a minőségit?

Hallgassa meg!

– Egyeseknek elég csupán néhány óra, mások akár heteken keresztül is „izzadhatnak”, mire nyaranta elérik az áhított napbarnított bőrszínt. De vajon divat-e még barnának lenni vagy győz a józan ész, és inkább bőrünk egészségére figyelünk?

Hallgassa meg!

– A következő tanév október-novemberi érettségi vizsgaidőszakára augusztus 24. és szeptember 7. között lehet jelentkezni, közép- és emelt szinten egyaránt. Ki érettségizik most és miért? Melyek az őszi érettségi szabályai, határidői?

Hallgassa meg!

Napközben- Kossuth – augusztus 24., hétfő, 9:00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Bakos Csaba

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább