Honnan tudjuk, ha egy kutya támad?

A Napközben szeptember 1-i adásában:

– A legbutább macska is látja, hogy egy kutya támad vagy nem. Érdemes lenne a gyermekeket is megtanítani erre. Halász Árpád állatvédő-kutyakiképző a kollégáival ovikba és iskolákba jár, bemutatókat tartanak a kutyák jelzéseiből, és azt is megmutatják, mi a teendő kutyatámadás esetén. Ennek lényege nagyjából úgy foglalható össze, hogy nem szabad kiabálni, ugrabugrálni és elszaladni, hanem csöndben szoborrá kell merevedni. Az Árvácska Egyesület pedig nyári táborokban és önkénteseken keresztül tanítja a fiatalokat.

Hallgassa meg!

– A közétkeztetésben érdekelt cégek szerint borítékolható az ellenállás a gyerekek és a szülők részéről, mert a gyerekek nem a diétás, sótlan, cukormentes ételekhez szoktak. Milyen pontosan az előírások? Mire számíthatnak a menzákon étkezők?

Hallgassa meg!

– Szeptember 11-ig kell a szülőknek jelezni, hogy kérik-e a 12 éves lányoknak ingyenes HPV oltást. Mire jó pontosan ez az oltás? Milyen veszélyei vannak, ill. vannak-e veszélyei? Ha szűréssel kimutatható a HPV minek oltani ellne? Tanácsadó műsor szülőknek az oltásról.

Hallgassa meg!

– Miért adják végül az adományozott ruhákat pénzért? Honnan kerülnek az angol, holland stb. zsákos ruhák Magyarországra és ezek is adományok eredetileg? És ha igen, ez vajon erkölcstelen vagy ésszerű újrahasznosítás?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – szeptember 1., kedd, 9:00

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább