A közúti balesetekről Napközben

A szeptember 15-i Napközben témái:

– Száguldás, elsőbbségi jog meg nem adása, agresszió, telefonálás, ittas vezetés, kialvatlanság és az úthibák. A világon évente 1,2 millióan vesztik életüket közúti közlekedési balesetben, az Európai Unióban pedig 30 ezren, és sajnos Magyarországon sem mindig túl pozitívak a statisztikai adatok. A balesetek okait kutatjuk, de beszélünk a hatósági intézkedések és a balesetmegelőző kampányok hatásáról, fontosságáról is.
Bár egyes vélemények szerint nem a további szigorítások segítenének, hanem inkább sokak fejében kellene rendet tenni!

Hallgassa meg!

– A trükkös csalás új formája jelent meg a nyáron Pécsett, az elkövetők éjszaka hívnak fel időseket telefonon (gyereküknek vagy az unokájuknak kiadva magukat), hogy egy kitalált történettel pénzt csaljanak ki tőlük. Sokan beugrottak már a cselnek, volt, aki egymillió forintot is kifizetett, de évek óta se szeri se száma a trükkös csalásoknak!

Hallgassa meg!

– Gombamérgezések- legendák és tévhitek, mérgezéses esetek és figyelmeztetések a gombákkal kapcsolatban.

Hallgassa meg!

– Érdemes-e játékos formában már az első osztályban elkezdeni a nyelvtanulást vagy ez csak túlterheli a gyerekeket, szorongáshoz és kudarcélményekhez vezethet? S vajon adottak-e ezen korosztály oktatásában jártas, megfelelő képesítésű nyelvtanárok az általános iskolákban?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – szeptember 15., kedd, 9:00

Korábbi adások>>>

Olvasson tovább