Napközben: kistermelők az interneten

A Napközben szeptember 29-i adásának tartalmából:

Kevés a nyugdíjbiztosítás
Túl kevesen kötnek nyugdíjbiztosítást itthon, pedig így tudnák biztosítani, hogy majdani öregségi nyugdíjuk összege optimális legyen. Nem csupán a ma 30-as, 40-es korosztálynak érdemes foglalkozni ezzel a kérdéssel, de azoknak is, akik 5-10 évvel állnak a nyugdíjazás előtt. Az állam is támogatja az öngondoskodás ezen formáját, adójóváírás formájában ismeri el a befizetéseket, így éves szinten 100 ezres nagyságrend takarítható meg.

Vendég: MABISZ képviselője és Sebestyén András, nyugdíjszakértő,
Telefonon kapcsoljuk: Baróti Dániel, független pénzügyi tanácsadó

Hallgassa meg!

Médiaértést segítő kiadványok az NMHH-tól
Médiaértést fejlesztő tanári segédletet, könyveket és kisfilmeket, állított össze és juttat el minden hazai általános- és középiskolába a médiahatóság. A 6-16 éves korosztályt oktató pedagógusoknak, de szülőknek és kutatóknak is hasznos kiadvány nem azt foglalja össze, hogyan tanítsuk a fiatalokat a modern informatikai eszközök használatára, hiszen ezt a tudást ők már készségként birtokolják, hanem azt rendszerezi, hogyan fejlesztheti az idősebb korosztály a gyermekekben a médiaműveltséget és a felhasználói tudatosságot.

Vendég: Takách-Batta Zsuzsanna, kommunikációs igazgató, NMHH és
Zsakó László, egyetemi tanár, ELTE

Hallgassa meg!

Kistermelői termékek az interneten
A „Kosár közösség” tagjai személyesen, vagy akár interneten megrendelve magas minőségű helyi termékekhez juthatnak, városiak a közeli vidékeken termelt és előállított élelmiszerekhez.

Vendég: Kármán Erika, „Szatyor” Egyesület és bolt

Hallgassa meg!

A hazai fotóklubok közösségi élete
Milyen szakmai és közösségi élet folyik a számos hazai városban megtalálható fotóklubokban? A tagság a lehető legeltérőbb társadalmi csoportokból kerül ki, – a külföldi egyetemen oktató diplomástól a szobafestőig minden fajta végzettség képviselteti magát -, ennek ellenére  megtalálják a közös hangot a fényképezés művészetében. Sok nemzetközileg elismert, kiváló teljesítmény születik évről évre ezekben a körökben, amelyek a magyar fotográfia hírnevét öregbítik a világban.

Vendég: Horváth Imre, Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ)
Telefonon kapcsoljuk: egy nemzetközileg többszörösen elismert fiatal fotós

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – szeptember 29., kedd, 9:00

Korábbi adások>>>

Olvasson tovább