Egyéb

A legféltettebb titkokat is ismerte - Egy színészóriás meséi a kulisszák mögött

Édesapja köztiszteletben álló orvosként a XX. század legnagyobb színészeit gyógyította. Bár ő maga is beadta jelentkezését az orvosi egyetemre, végül mégis a színészet iránti szerelem győzött. Az Önök kérték adása után a műsor vendége, Verebély Iván mesélt online stábunknak.

„Én is szeretnék Latabár lenni!” – anno gyermekként így fogalmazódott meg a ma már Jászai Mari-díjas Verebély Ivánban, hogy az apai példa ellenére ő orvos helyett mégis inkább színész szeretne lenni.

Persze mindez nem is annyira meglepő, hiszen édesapja nemcsak a Szent István Kórház népszerű belgyógyásza volt, hanem egyben a Vígszínház orvosa is. Így rendelőjében egymásnak adták a kilincset a legnagyobb színész kiválóságok, köztük „hazajáró” vendég volt nála Latabár Kálmán is. Iván már gyermekként hatalmas áhítattal és vágyakozással nézte, ahogy a hírességek körülzsongták édesapját. Tudatosan elhatározta, hogy színésszé képzi magát. Már az elemiben minden verset megtanult elejétől a végéig, aminek csak az első két versszakát kellett volna, a színművészeti főiskolára pedig a követelményként megszabott 10 költemény helyett 110 művet tanult meg kívülről. A vizsgabizottság előtt olyan elsöprő sikert aratott, hogy másnap el is felejtett elmenni felvételizni az orvosi egyetemre, ahova szintén beadta a jelentkezését.

Lélekben viszont tovább ápolta a családi hagyományokat, s bizonyos értelemben tovább vitte édesapja élethivatását is: színész kollégáit ugyanis a mai napig ő látja el orvosi tanácsokkal, mindenki hozzá fordul kérdéseivel, s ő rá bízza legféltettebb egészségügyi titkait.

77 évesen mind színészi pályáját, mind magánéletét tekintve boldog embernek vallja magát: számos szakmai sikere és elismertsége mellett három gyermeke, két felnőtt unokája és egy 6 éves dédunokája van.

Egy színészóriás meséi a kulisszák mögött – Nézze meg videónkat!

Önök kérték műsoroldal >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább