Origami Világnap Napközben

A Napközben október 27-i adásában:

– Alkohol- és drogprevenció: Budapest VIII. kerületében „Alkoholstop” címen kreatív pályázatot hirdetett a Heim Pál Alapítvány középiskolások számára. Az ügy országos jelentőségű, hiszen e korosztály kb. 10-11%-a érintett, ami vészesen magas arány. A pályázaton részt vettek között szerepel a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola, a Vörösmarty és a Trefort Gimnázium, valamint a Lakatos Menyhért Általános Iskola.

Hallgassa meg!

– Őszi szabadtéri égetések veszélyei, lehetősége, önkormányzati tiltó rendeletek, másokat zavaró füst, egészségkárosító anyagok (autógumi, bontott faanyag, amelyet festék borít, növényzet, avar, stb.) égetése, zöldhulladék kezelése, komposztálás házilag és nagyüzemileg.

Hallgassa meg!

– Origami világnap volt szombaton és egy héten át tartanak világszerte az ezzel kapcsolatos programok: mire jó, hol alkalmazzák, mit fejleszt a kisgyermekeknél, hogyan vihető művészi tökélyre a felnőttek esetében? A papírhajtogatás ezen ága hazai művelői közül többen szerepelnek a nemzetközi origami-sikerlistákon. Idén vándorkiállítás is körbejár az országban.

Hallgassa meg!

– Az őszi-téli D vitamin utánpótlás gyereknek és felnőttnek egyaránt ajánlott, kifejezetten orvosi javallat. A napfényhiányos hónapokban e vitaminnak nevezett, valójában hormon természetű anyaggal növelhető, vagy szinten tartható az emberi szervezet ellenállóképessége. Valóban ennyire fontos ez az anyag, mesterségesen pótolható, élelemmel bevihető, más nyomelemek és ásványi anyagok együttes fogyasztásával fokozható az optimális felszívódása a vérkeringésbe?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – október 27., kedd, 9:00

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább