A korai fejlesztésről Napközben

A Napközben december 4-i adásában:

Korai fejlesztés
Magyarországon ma minden tizedik gyermek idő előtt, koraszülöttként jön világra, Ezeket a gyermekeket az ún. „rizikóbabák” közé sorolják, akiknek veszélyeztetett a fejlődése és rendszeres odafigyelést, után követést, szakorvosi kontrollt igényelnek még akkor is, ha tényleges hosszú távú terápiás ellátás nem szükséges számukra. Mennyire képes ezt az utólagos kontrollt lefedni az állami ellátórendszer, hogyan egészíthetik ezt ki a speciális alapítványi szervezetek, és milyen sikerrel működnek ezek az egészségügyi rendszerek?

Hallgassa meg!

Tömegsport népszerűsítés, vagy közlekedési káosz?
Egymást érték még ősszel is a nagy futóversenyek, amelyek érintették Budapest Belvárosát, a Lipótvárost, ahogyan hatalmas területen a belső kerületeket is. A tömegsport rendezvények fontosságát természetesen mindenki elismeri, de közlekedésszervezési, vagy közlekedésbiztonsági szempontból vajon indokolt-e, hogy lezárják emiatt a főváros ütőereit, és teljes káoszt okozzon mindez a rendezvény mind az autósok, mind a BKV-val utazók részére egy egész napra? Miért nem lehet többet használni a hasonló eseményekre a Margitszigetet, a Normafát vagy a Ligetet, netán a külső kerületeket?

Hallgassa meg!

Bírósági fotópályázat
Amatőr fotópályázatot hirdetett az Országos Bírósági Hivatal, „Fókuszban a bíróság” címmel. A cél, a magyarországi bírósági épületek újszerű látásmóddal való kreatív bemutatása, és hogy barátságosabbá tegyék és közelebb hozzák a hétköznapi emberek számára ezeket a sokak számára csak a filmekből ismert, néha félelmetesen zárt, gyakran rideg és idegen intézményeket. Mit mutatnak a beküldött képek, mely témák szerepelnek a leggyakrabban, és valóban közelebb lehet-e hozni az embereket ilyen kreatív praktikákkal ezekhez az intézményekhez?

Hallgassa meg!

Bozsik show
Végén 2-3 perc élő telefon, festőkurzus a Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben.

Napközben – Kossuth – december 4., péntek, 9:00

Korábbi adások>>>

Olvasson tovább