Napközben az egyetemes akadálymentesítésről

A Napközben december 11-i adásában:

– Mit jelent a munkaidőkeret? Hogyan és mikor változhat a munkakezdés ideje? Heti 40 óra munkavégzés után kötelezheti-e a cég hétvégi munkára a dolgozót? A túlórát mikor hogyan kell kifizetni, vagy kiadni? 9 órától folytatódik munkajogi sorozatunk, amelyben válaszolunk hallgatóink kérdéseire.

Hallgassa meg!

– Akadálymentesen használható közösségi terek, könnyen érthető, hallható és látható információk, termékek és szolgáltatások mindenkire tervezve. Mit jelent az egyetemes tervezés elve, milyen megoldások segíthetik a sérült emberek önállóságát, és miként vesznek részt az érintettek a környezettervezésben, a szolgáltatások fejlesztésében?

Hallgassa meg!

– Helyi Élelmiszermentő Hálózat kiépítését tűzte ki célul a Magyar Élelmiszerbank. Az országban 8 városban civil szervezetek képviselőinek tartottak, tartanak képzéseket, annak érdekében a feleslegessé váló élelmiszerek eljussanak a rászorulókhoz. Hogyan lehet a feleslegessé váló élelmiszert eljuttatni a rászorulóknak? Még nagyobb összefogással mennyi élelmiszert lehetne megmenteni a kidobástól?

Hallgassa meg!

– Péntek lévén jön Bozsik gazda, akivel a többi között arról is beszélünk, milyen gyökeres fenyőt érdemes karácsonyra vásárolni.

Napközben – Kossuth – december 11., péntek – 9:00

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább