Napközben a szállodában karácsonyozásról

A Napközben december 21-i adásában:

Árulkodó adósságbehajtók
Van-e joga egy behajtó cégnek ugyanazon a napon kipostázni a kötelezettnek a tartozás kiegyenlítéséről szóló 8 napos határidejű felszólító levelet valamint az önkormányzatnak a kötelezett végrehajtható ingatlanairól és egyéb vagyontárgyairól érdeklődő levelet? Vagyis az adós, aki lehet, hogy eredetileg hitelező, vagy beruházó volt, a lakókörnyezete szemében máris „bűnös”, aki „megbukott” és árverezik a házát. Mi védi ilyenkor az ember jó hírnévhez fűződő jogát?

Hallgassa meg!

Akár a filmekben: a szállodában karácsonyozásról
Nyugati országokban szokás, itthon még csak most kezd divatba jönni, hogy a karácsonyt nem otthon, hanem szállodában töltik az emberek. Vajon kiknek áll módjában ez, baráti társaságoknak, fiatal, gyermektelen pároknak, idősebb házaspároknak, családoknak? Mennyit szánnak rá, inkább belföldön, vagy külföldön kapcsolódnak ki, kedveltebb-e a wellness részleggel kibővített szállás?

Hallgassa meg!

Zöldhályog, más néven glaukóma: gyakori látószervi elváltozás, amely korai stádiumban feltárva jól kezelhető, bár meg nem gyógyítható. Milyen eszközök állnak rendelkezésre a diagnózis felállításához? A modern, digitális eszközöket, amelyek látszerésznél is elérhetők, mennyire tartja megbízhatónak a szemorvos, mennyire fontos a szűrés, milyen időközönként, kiknél alakul ki nagyobb valószínűséggel ez a betegség?

Hallgassa meg!

Egy betlehem-készítő pályázatról és a pályaművekről
Egy betlehem-készítő pályázatra több száz pályamű érkezett, amelyekből párhuzamos  kiállítást rendeztek Budapesten és Veszprémben. A betlehemezés ma is élő hagyomány, sőt egyre több településen jelennek meg a verselő, éneklő, jó hírt hozó pásztorok, akiket helybéli gyerekek, fiatalok személyesítenek meg.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – december 21., hétfő – 9:00

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább