Napközben az ünnepekkor elkóborolt kedvenceinkről

A Napközben január 6-i adásában:

2016 és 2019 között a jelenlegi 27%-ról 5%-ra csökken az új építésű lakóingatlanok forgalmi adója. Ez a többlakásos lakóingatlanban kialakítandó vagy kialakított lakásokra vonatkozik, amelyek hasznos alapterülete nem haladja meg a 150 négyzetmétert, illetve az olyan egylakásos lakóingatlanokra, amelyek hasznos alapterülete legfeljebb 300 négyzetméter.  Az is könnyebbség, hogy januártól minden, még el nem adott, de két éven belül épült lakás esetében alkalmazni lehet az új szabályt. Ha valaki saját maga építkezik, akkor a kormány külön intézkedéssel biztosítja – az építkezés során keletkezett számlák esetében – az áfa visszaigényelhetőségét házanként maximum 5 millió forintig. Milyen hatással lehet ez az ingatlanpaicra? Mennyire csökkentheti a négyzetméter árakat és mennyire növelheti az építési kedvet?

Hallgassa meg!

Beteg a gyerek, vagy kisebb balesetet szenved, és jól jönne egy gyorsan, bármikor elérhető, megbízható tanácsadó. Mentőt hívjak, rohanjak azonnal az ügyeletre vagy túlizgulom a dolgot?” Ehhez a kérdéshez hasonlót szinte minden szülő feltesz magának gyermeke felcseperedése során. Adódhatnak olyan helyzetek, mikor nem éri el saját gyermekorvosát, esetleg nem akarja zavarni éjjel vagy hétvégén. Ilyenkor sok szülő ül le a számítógép elé és keres segítséget a világhálón, de melyik információban, weboldalban bízhatunk meg, melyikben nem?. A hazai fejlesztésű Zsebdoktor alkalmazással azonnali telefonos segítség kérhető praktizáló gyermekorvosoktól, a nap 24 órájában.

Szilveszterkor bizony a hang- és fénykavalkád megriasztja az állatokat. Sok kutya, ha nincs felkészítve, gondosan elzárva bizony nemcsak idegesebb lesz, ha elszökik otthonról egy nyugodtabb helyet keresve. És az is tapasztalat, hogy karácsony után is sok állat kerül az utcára, mert megunják őket. MI lesz ezeknek a sorsa? Hogyan kerülnek vissza gazdájukhoz? Ha egyáltalán előkerülnek. Mennyire segít ebben a 2 éve bevezetett chipes rendszer?

Négy európai szakmai szervezet közös kerékpáros közlekedésre nevelési program fejlesztésébe kezdett az Erasmus+ program keretei között. A négy partnernek két és fél év, illetve az Erasmus+ Programtól érkező 340 000 eurónyi támogatás áll rendelkezésére a program végrehajtásához. A projekt fő célja egy olyan standard oktatási program összeállítása, ami a jövőben bármely általános iskolában használható lesz.  Milyen a kerékpáros kultúra Magyarországon? Ki, miért pattan kerékpárrra? Hogyan lehet kerékpárossá nevelni a fiatal nemzedéket?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – január 6., szerda – 9:00

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább