Az e-egészségügyről Napközben

A Napközben január 4-i adásában:

– Hamarosan bevezetik az e-egészségügyi rendszert e-beutalókkal, e-receptekkel és e-profillal. A leletek, röntgenfelvételek, gyógyszerek, zárójelentések bárhol, bármikor elérhetők lesznek az orvosok számára, valamint az interneten összekötik a lakosságot, a kórházakat és egészségügyi létesítményeket, a gyógyszertárakat, az orvosokat, a mentőket, és az ágazatirányítást. Mit jelent majd ez a gyakorlatban, és milyen változásokra számíthatunk?

Hallgassa meg!

– Elindult a Nagy Laborkaland játék, amelynek célja, hogy a gyerekekkel megszerettessék a kémiát és a hasonló természettudományos tantárgyakat. A diákoknak tél elejétől online kell megoldaniuk feladatokat, amelyeket a szakemberek értékelnek, és a legjobban teljesítők tavasszal részesei lehetnek egy igazi laboratóriumban zajló munkának. Miért olyan népszerűtlenek manapság a természettudományos tantárgyak, és hogyan lehet megszerettetni ezeket a gyerekekkel?

Hallgassa meg!

– A telefontanú azoknak nyújt segítséget, akik információval rendelkeznek egy bűncselekményről, ám inkognitóban akarnak maradni a rendőrség előtt. Az ingyenes zöld telefonszámot név bemondása nélkül lehet hívni. Mennyire népszerű és mennyire hasznos ez a rendőrségi szolgáltatás?

Hallgassa meg!

– Az utóbbi években egyre vonzóbb az egyetemi hallgatók számára a tájépítészet. A fiatal szakma sokfajta tudásbázisra épít, főképp a természet-, társadalom-, és a mérnöki tudományokra. Művelői szerint a táj nem más, mint a kultivált, művelt és humanizált, emberarcúvá alakított természet. Hogyan lehet ma az urbanizáció teljes térhódítása mellett mégis becsempészni a folyamatba a természetet, egészséges keretek között a hasznunkra fordítani, és komoly szakmai munkával menteni még a menthetőt?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – január 4., hétfő – 9:00

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább