Napközben a népszerű új személyazonosító igazolványról

A Napközben január 13-i adásának tartalmából:

Munkavállalási feltételek nyugdíj mellett
Bár idén januártól emelkedett a nyugdíj összege, jövedelem-kiegészítésként így is sokan próbálnak meg az ellátás mellett dolgozni. Idén milyen feltételek mellett vállalhatnak munkát a nyugdíjasok? Melyek a legfontosabb adózási szabályok és időpontok? Milyen munkát találnak maguknak a nyugdíjban részesülők?

Hallgassa meg!

Egy rendhagyó tanulmányi verseny
A Rákóczi Szövetség idén is megrendezi hagyományos Kárpát-medencei történelmi versenyeit, és már jelentkezhetnek a fiatalok az év egyik legrendhagyóbb tanulmányi versenyére, a Mathias Corvinus Collegium történelmi ismeretekre alapozó, stratégiai szemléletű Országos Középiskolai Problémamegoldó Versenyére. Megkérdezzük a szakemberektől, milyen ismereteket ad, milyen képességeket fejleszt a felkészülés és a versenyzés?

Hallgassa meg!

Vadak okozta károk az országban
Vaddisznók vadászatára adtak engedélyt Miskolcon, mivel a város peremkerületeiben az elszaporodó állatok jelentős károkat okoznak. A vadak elriasztása nem járt eredménnyel, emiatt a miskolci önkormányzat a rendőrségtől kért és kapott engedélyt az állatok kilövésére. Utánanézünk, az ország más területein is okoznak-e problémát a vadak.

Hallgassa meg!

Roham az új személyikért
Szinte mindenki kéri az ujjlenyomatot is. Az új személyazonosító igazolványt igénylők 80 százaléka kéri, hogy az okmány tárolóelemében rögzítsék az ujjlenyomatát. Mi okozza a népszerűségét? Milyen funkciói vannak az új személyi azonosítónak? Mennyivel lett olcsóbb és egyszerűbb az ügyfél és az állam számára a kiadási eljárás?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – január 13., szerda, 9:00

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább