Hagyomány és minőség, avagy disznótor Napközben!

A Napközben február 2-i adásának tartalmából:

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Beszámolunk a hajnalban kezdődő házi disznóvágás legfontosabb lépéseiről, megtudjuk a csabai hurka, kolbász, cigánka és szalonna készítésének titkait, s beavatjuk Önöket a füstölés rejtelmeibe is.

Megkérdezzük, hogy vajon mennyiben segítheti a helyi termelőket a Hagyományos Csabai Kolbász Védjegy bevezetése vagy éppen a másfél évvel ezelőtt átadott Csaba Park komplexum működése?

Bemutatkozik a Csabai Kolbászklub, melynek tagjai rendületlenül próbálják megismertetni a gyermekekkel a disznóvágás hagyományát, de ellátogatunk Magyarország első cigányvendéglőjébe is, s megtudjuk, hogy miért lesz 2016 a Gasztroélmények éve? 

Sétálunk az újonnan felújított gyulai Wenckheim-Almássy kastélyban, ellátogatunk a Mezőhegyesi Állami Ménesbe és kiderül, hogy mikorra alakítják ki Békéscsabán a páratlan Munkácsy emlékeket egységbe foglaló Munkácsy kulturális negyedet?

Végezetül pedig megkóstoljuk a frissen kisütött farsangi fánkot is!

Élő adás a gasztroturizmus jegyében, a békéscsabai Kolbászházból!

Napközben – Kossuth – február 2., kedd – 9:00

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább