Napközben a Házasság hetéről

A Napközben február 8-i adásának tartalmából:

– Vasárnap kezdődik a Házasság hete
A keresztény egyházak és civil szervezetek által kezdeményezett téma-hét már 9. alkalommal kívánja felhívni a közvélemény figyelmét e fontos intézmény helyére, szerepére a társadalom mindennapjaiban. Az idei rendezvénysorozat jelmondata: „A szeretet: szenvedély és döntés”. A stúdióban a házasságra való felkészítésről, a később jelentkező nehézségek és válságok kezeléséről beszélgetnek a résztvevők.

Hallgassa meg!

– A nemzeti médiahatóság idén kiemelt figyelmet fordít a telefon- és internet előfizetői érdekvédelemre
Külön vizsgálják a határozott idejű szerződések határidő előtti felmondásának jogosságát, a nemzetközi roaming szabályozás betartását, valamint az internetforgalom korlátozásának gyakorlatát.

Hallgassa meg!

– Ismét meghirdeti „élelmiszer-lavina” pályázatát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület
A pályázatra önkormányzatok és civil szervezetek jelentkezését várják, február 18-ig.
A kapott vetőmagot helyben hasznosítják majd, gondozzák a veteményt, munkaerőpiaci értelemben hátrányos helyzetű személyek és csoportok bevonásával, végül a terményeket adományként osztják szét rászoruló családok között.

Hallgassa meg!

– Ettől az évtől kötelező igényfelmérést készíteni a biztosítóknak az ügyfeleik érdekeinek védelme céljából 
Több üzletkötő és alkusz már eddig is alkalmazta a módszert, hogy megelőzze a néhány év múlva esetleg megfogalmazandó kijelentést: „Én nem ilyen biztosítást akartam kötni!”. De idén már törvényi és a Magyar Nemzeti Bank rendelete által is kimondott kötelezettség az ügyfelek jövőbeli elvárásainak felmérése, kockázatviselő képességének megállapítása, különösen a hosszú távú, befektetéssel egybekötött életbiztosítások esetében.

Hallgassa meg!

– Kuti-Hajdufy Eszter kertészeti tanácsai     

Napközben – Kossuth – február 8., hétfő – 9:00

Korábbi adások>>>

Olvasson tovább