Egyéb

Napközben a művelődési otthonok közösségteremtő szerepéről

A Napközben február 10-i adásának tartalmából:

Online autós szerviz regiszter
Online térképes autós szerviz regisztert hozott létre a Nemzeti Közlekedési Hatóság. Csak regisztrált műhelyek szerepelhetnek a nyilvántartásban, ahol a szakemberek megvizsgálják, hogy megfelelő e a szerelők felkészültsége, a szerszámok és a technológia minősége. A módszerrel elkerülhetők a vitás kérdések, illetve garanciát is vállalnak arra, hogy a beszerelt alkatrészek jó minőségűek voltak.

Hallgassa meg!

Művelődési otthonok közösségteremtő szerepe
Korábban a kistelepüléseken a művelődési házak jelentették az az egyetlen lehetőséget a kultúrával való kapcsolattartásra, az önszerveződő csoportok működésére. Most mi a helyzet, az internet korában szükség van e rájuk, vannak e betérők, milyen programokkal lehet becsábítani az embereket.

Hallgassa meg!

Felvilágosító anyagokat készítenek a polgárőrségnél
A polgárőröknél a téli időszak nem pihenéssel telik. A járőrözések mellett felvilágosító anyagokat készítenek azért, hogy a településeken már most elejét vegyék a parlagfű későbbi elterjedésének. Országos programról van szó, ahol nem csak ismereteket, hanem traktorokat és egyéb – a megelőzésben használható eszközt is igényelhetnek.

Hallgassa meg!

Hogyan fizessük ezentúl a gáz számlát?
A szolgáltató váltás kapcsán nincs szükség mérőcserére vagy más műszaki beavatkozásra. Gázszivárgás esetén csak a helyi földgázelosztó telefonszámát kell hívni, amely változatlanul megtalálható a havi számlák első oldalán. Hol kell fizetnünk az első számlát, mi marad változatlan és mi változik az ügyintézésben?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth-  február 10., szerda – 9:00

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább