Egyéb

Napközben az új jegyértékesítési rendszerről a MÁV-nál

A Napközben február 22-i adásának tartalmából:

Pszichoszomatikus panaszok
Számtalanszor előfordul, hogy hiába járunk orvoshoz valamilyen testi tünettel, nem találnak rá megoldást a szakemberek, a panaszok azonban nem szűnnek, a negatív leletek ellenére sem. Nem ritka, hogy a kivizsgálások során kiderül, a tünetek lelki eredetűek és nagyrészt a stressz okozza, illetve a családi, szociális problémák. Gyakran étkezési zavarok, keringési problémák, gyors szívdobogás, ájulás, és hasonló tünetek jelentkeznek. Hogyan lehet észrevenni, hogy pszichoszomatikus panaszokról van szó, hogyan befolyásolja mindez az étkezést és a szívpanaszokat, mi okozza ezeket a lassan már népbetegségnek számító tüneteket?

Hallgassa meg

Polcszerviz
Előre megtervezett polcrendezés a közértekben, áruházakban, vagy akár a könyvesboltban. A merchandising, vagy magyarul polcszerviz lényege, hogy a tudatos vásárlókon kívül az emberek nem is sejtik, hogy egyáltalán nem véletlen, hogy hol találjuk a tojást vagy a tejet a boltban, és miért kell átmennünk az áruk labirintusán, egy előre megtervezett rendszerben. Hogyan lesz tele a kosarunk egy közértben, amikor csak tejért szaladtunk le, milyen praktikákkal ösztönöznek az áruházak a többletvásárlásra, és hogyan működik mindez egy könyvesboltban?

Hallgassa meg!

Új jegyértékesítési rendszer a MÁV-nál
Új, az eddiginél rugalmasabb jegyértékesítési rendszert vezet be a MÁV, amivel a legmodernebb fizetési módok is használhatók lesznek. A kísérleti szakasz után nyárig akár be is indulhat a program. Milyen új lehetőséget nyújt a rendszer, és más társaságoknál hol tart a hasonló rendszerek kiépítése?

Hallgassa meg!

Kozmetikumok hatása
A kozmetikumok nem mindig azt a hatást váltják ki, amiért megvettük őket. Leggyakrabban a hajfestékek, az arc-és testápolók hatása okoz gondot. A Norvég Népegészségügyi Intézet felmérésében bemutatja a különböző lehetséges mellékhatásokat, és figyelmeztet arra is, hogy mely típusokat érdemes elkerülni. Mennyire veszélyesek a kozmetikumok, és honnan lehet erre nézve hiteles információt szerezni?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – február 22., hétfő, 9:00

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább