Napközben a drónokról

A Napközben február 18-i adásából:

– Cursillo mozgalom
A magyarországi cursillo mozgalom 2015-ben kezdte el a börtönökben a működését. De mit is jelent a cursillo, milyen az élményszerű találkozás önmagunkkal, Krisztussal és a másik emberrel a börtön falai között? Ha egy elítélt a büntetés letöltése után ugyanabba a közegbe kerül vissza, ahol bűnözőként élt, nagy esélye van annak, hogy visszaeseik, ezen is változtathat, ha más életszemlélettel találkozik. Hogyan dolgoznak lelki segítők, papok, oktatók az elítéltekkel? Más ember kerül-e ki a társadalomba a büntetés után?

Hallgassa meg!

– Közös költség
Mit tehet egy lakóközösség, ha valaki nem fizeti a közös költséget? 2016-tól tartozás-elismerés, jogerős ítélet vagy, fizetési meghagyás után jegyezhetnek be jelzálogot ingatlanra tartozás esetén. Az újításból az adós és a társasház is profitálhat. De pontosan mi az ügy menete? Többnyire az marad adós, aki szegény, vagy inkább aki hanyag? Ki állja az adós helyett a költségeket?

Hallgassa meg!

– Drónokat alkalmaz a cigaretta csempészek ellen a NAV. De mik is ezek a drónok? Hol használják őket a filmiparban, az iparban, és hol lehet még? Több országban már szigorú szabályokkal korlátozzák, hogy merre repülhetnek. Mi a helyzet nálunk?

Hallgassa meg!

– Nyelvvizsga
Ha valaki szeretne nyárig pl. a diplomájához nyelvvizsgát, most kell jelentkeznie! Telc, Bme, egynyelvű, vagy több, , számtalan vizsgasor közül választhatunk. Mi a különbség közöttük? Van, aki inkább a kommunikációban, van aki a nyelvtanban erősebb, lehet-e választani? Hol, melyiket kérik, fogadják el? Milyen kell a diplomához, és milyen az élethez? Mielőtt jelentkezünk, érdemes mérlegelnünk, melyik vizsgára is van szükségünk.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – február 18., csütörtök – 9:00

Korábbi adások>>>

Olvasson tovább