Napközben: Hogyan lehet a Nemzeti Ünnepet közelebb hozni a gyerekekhez?

A Napközben március 15-i adásának tartalmából:

– Nemzeti ünnepeink gyakran csak egyfajta dátumot, vagy kötelező rendezvényt jelent az iskolások számára, és nem mindig látnak a tananyag mögé. De vajon hogyan lehet a Nemzeti Ünnepet közelebb hozni a gyerekekhez, kicsit személyesebbé tenni. Mitől lesz számukra valóban igazi ünnep Március 15-e, és nemcsak egy kötelező rendezvény, amit minden évben végig kell csinálniuk, hogyan lehet megszerettetni velük a Nemzeti Ünnepet?

– A Vajdaságban is megemlékeznek ma az 1948/49-es forradalomról és szabadságharcról. A dél-bánáti Magyarittabén a tavaly ellopott Kossuth-szobor helyén újat avatnak, a központi rendezvényt pedig a hagyományokhoz híven várhatóan idén is Szabadkán, a Jadran színpadon lesz a központi ünnepség.

Hallgassa meg!

– Nemcsak ünneplünk Március 15-én, hanem ilyenkor már az első tavaszi hosszú hétvégén, számtalan zöld program is vár bennünket a szabadban. Ünnepi programok a múzeumokban, megemlékezés és kirándulás a kilátóként is üzemelő pomázi Petőfi emlékműhöz, és számos más szabadtéri rendezvény vár bennünket először a téli hónapok után. Milyen múzeumi és külső, zöld programok közül választhatunk, amelyek az ünnephez is kötődnek?

Hallgasa meg!

Napközben – Kossuth – március 15., kedd – 9:00

Korábbi adások>>>

Olvasson tovább