Napközben: Fényvisszaverő, fék, és láthatósági mellény

A Napközben április 6-i adásának tartalmából:

A jó autószerelő aranyat ér. De mit kell tudnia egy jó szerelőnek? Hogyan tudjuk megítélni, hogy valóban rábízhatjuk-e  autónkat vagy csak kontár? Míg 20 éve elég volt alkatrészt cserélni, ma már szinte mérnökként is helyt kell állni, ha meghibásodik a vezérlőrendszer. Az Autószerelők Országos Egyesülete két hete országos fórumot tartott az autószerelő műhelyek helyzetéről, új rendelkezésekről, a szakma jövőjéről,az autószerelők és az autósok kapcsolatáról.

Munkaerőpiac rejtett elvárásai – Állásbörzéken  és hirdetések útján már most egyre több végzős diák  keres munkát,  ám ma már nem elég, ha egy fiatal nagyon jó  a szakmájában, számos egyéb képességgel is rendelkeznie kell.  Például hogyan kell csapatban dolgozni? Hogyan lehet jól vitázni és meggyőzni a többieket és  hogyan lehet a hirtelen felmerülő problémákat megoldani? Mit várnak el a szakmai és nyelvtudáson kívül a munkáltatók és hogyan lehet ezeket a képességeket fejleszteni?

Betondzsungelből a szántóföldekre. Ismét indul a Vidék kaland – újdonságokkal. Idén már három módon ismerkedhetnek a városi fiatalok a gazdálkodó életmóddal. 10 óra után erről beszélünk.

Fényvisszaverő, fék, és láthatósági mellény. Egyre többen ülnek biciklire, de ám sokan sem a kerékpárok műszaki feltételeivel sem a rájuk vonatkozó KRESZ szabályokkal nincsenek tisztában. Kerékpárosok műszaki felszerelését ellenőrzik a rendőrök, Vas megyében pedig a körforgalmakba figyelmeztető táblákat helyeznek ki a biciklis balesetek megelőzése érdekében.

Napközben – Kossuth – április 6., szerda – 9:00

Korábbi adások>>>

Olvasson tovább