Napközben a vetőmag adományról

A Napközben április 12-i adásának tartalmából:

– Május 1-től megváltozik a 24 éve hatályos közösségi vámkódex, helyébe az Uniós vámkódex előírásai lépnek. Ez az eddigi legnagyobb horderejű változás a hazai vám- és logisztikai területen. Mit tudnak erről a vállakozók, mit tanácsolnak a szakemberek?

– Országos tapasztalat, hogy a rászorulók jól használják fel a Katolikus Karitasztól kapott vetőmag adományt. Idén 2700 család kapott már vetőmagokat. Jellemzően hátrányos helyzetű családok, egyedülálló idősek, fogyatékos személyek és szenvedélybetegek kapcsolódnak be a zöldségtermesztési programba, amelynek célja az öngondoskodás.

Hallgassa meg!

– Turisztikai fejlesztések, kiránduló útvonalak, tanösvények és természetközeli élmények a nagyvárosok közelében. Mit taníthatunk ennek segítségével a városi környezetben élőknek?

Hallgassa meg!

– Szerdától ismét indul az MTA tudományos-ismeretterjesztő filmklubja, ahol a vetítésekhez beszélgetések is társulnak az egyes tudományterületek képviselőinek részvételével. Mekkora az ilyen filmek, ill. rendezvények szerepe a közvélemény formálásában?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – április 12., kedd – 9:00

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább