Egyéb

Lengyel nemzetiségi műsor vendége Szczepan Twardoch és Weronika Murek

A Lengyel nemzetiségi műsor április 30-i adásának tartalmából:

- Lengyel egyházi élet – Május 3-án a Szűz Mária Lengyelország Királyné ünnepe. Május 1-én 2011 évben boldoggá avatták a II. János Pál pápát, aki 1979-ben Jasna Górán zarándokolt és Szűz Máriának újra ajánlotta az országát.

- Leszek Wątróbski évek óta Szczecini Egyetemen kutató munkájában a külföldön élő lengyelekkel foglalkozik. Ma a műsorunk vendége.

- Idén Szczepan Twardoch, Piotr Paziński és Weronika Murek érkeztek Lengyelországból a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra. Az idei fesztivál egyik vendége Szczepan Twardoch, akinek Magyarországon is nagy visszhangot keltett Morfium című könyve (mely hazájában elnyerte a legrangosabb irodalmi díjakat, a Paszport díjat, valamint a Nike közönségdíját) a Typotex Kiadó gondozásában jelent meg tavaly év végén (fordította: Körner Gábor). Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának lengyel vendége idén Weronika Murek volt. Weronika Murek 1989-ben született Bytomban. A Sziléziai Egyetemen, illetve a Barcelonai Egyetemen végzett jogot, valamint a Jagelló Egyetem Irodalmi-Művészeti Tanulmányok képzésének volt hallgatója. 2015-ben jelent meg Déli növények termesztése a Micsurin-módszerrel című elbeszéléskötete, melyért a Polityka című hetilap Paszport Polityki díjára jelölték. Szintén 2015-ben elnyerte a Gdyniai Dramaturgiai Díjat Feinweinblein című darabjáért. A műsor vendégei Szczepan Twardoch és Weronika Murek.

- Lengyelségi hírek

- Zene: Kasia Rodowicz

Lengyel nemzetiségi műsor minden szombaton 13:30-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán.

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább