Egyéb

Szombat délelőtt: Vadlesen

A Szombat délelőtt június 11-i adásának tartalmából

Családanyák, családapák az iskolapadban. Miért tanul olvasni egy ötvenéves? – A BAGázs Egyesület februárban elindította felnőttoktatási programját a bagi romatelepen. Az ott élők kifejezett kérésének eleget téve jött létre a projekt. A 8 osztályt be nem fejezett családanyák, családapák elképesztő elszántsággal ültek vissza az iskolapadba.

Hallgassa meg!

Tömeges klórgáz mérgezés és szikláról mentés – ezúttal versenyen kellett bizonyítaniuk tudásukat a mentősöknek. A csongrádi szakembereknek nemcsak élesben, de versenyen is helyén van a szívük: a szentesi légimentő bázis csapata az egyik legrangosabb nemzetközi megméretésen, Csehországban állhatott a dobogó tetejére.

Hallgassa meg!

Vadlesen – puska nélkül. Egykor hivatásos vadász volt, egy betegség folytán megvakult, ám sérültként ma is járja a természetet a szabolcsi férfi. Most a Kék túrát teljesíti.

Hallgassa meg!

10 éve, hogy Szihalmon néhányan úgy gondolták, fel lehet ébreszteni álmából a falut és megrendezik a látványos programokban bővelkedő „hagyományőrző parasztlakodalmat”, amelynek elmaradhatatlan része a hagyományos kemencés ételek fesztiválja. A honfoglalás kori kis faluban az asszonyok csigát és pereces-ládát csinálnak. Akinek kedve szottyan hozzá, beállhat vőfélynek, kipróbálhatja a leánykérést és gyöngyösbokrétával kedveskedhet.

A kések, ollók és a lelkek „orvosa” – 1936 óta kint a cégtábla a Budapesten a Bethlen Gábor utcában: műköszörűs. Herczog János több mint 60 éve szünetelés nélkül csinosítja, élesíti a késeket a hetedik kerületi műhelyében, és ha igény van rá, lelket önt, vagy csak meghallgatja idős vendégeit.

Hallgassa meg!

Nemrég alakultak és már nemzetközi hírnévre tettek szert. Velocipédek, 100 éves biciklik, korabeli ruhák. Ezek elengedhetetlen kellékei a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetségnek, melynek tagjai egy életérzést próbálnak megmutatni, feleleveníteni.

Ki nevet a végén? Dáma és Gazdálkodj okosan – játszani jó, de mi van, ha nincs kivel? A győri Társasjáték Egyesület rendszeresen szervez klubot felnőtteknek és családoknak, ahol nemcsak játszani, szórakozni, de ismerkedni, beszélgetni is lehet. Közösségteremtés- játszva.

Kék elefánt – apróhirdetések nyomában.

Hallgassa meg!

Szombat délelőtt – Kossuth Rádió – Június 11., szombat, 10:00

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: P. Kiss Zsuzsa – Süveges Gergő

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább