Napközben: Tények és tévhitek a szoptatásról

A Napközben június 13-i adásában:

– Tények és tévhitek a szoptatásról
Minden harmadik anyuka küzd valamilyen nehézséggel a szoptatás idején, a társadalom negatív megítélése, a bűntudat és a tápszerekkel kapcsolatos tévhitek miatt azonban sokan nem mernek segítséget kérni. Pedig a legfontosabb a csecsemő egészsége: ha a számára legtökéletesebb táplálék, az anyatej valamiért nem biztosítható, kiegészítő módszert kell alkalmazni, különben a baba éhezni fog. Amúgy a pelenkázók léte sem evidens. Sok felújított szép étterem van de egy falról lehajtható pelenkázót már nem tudnak beszerelni! Egy etetőszék beállítása a sarokba még nem jelenti azt, hogy gyerekkel mehetsz az étterembe! Sok étterem ezzel kipipálja hogy ő mindent megtett.

Hallgassa meg!

– Kutyabarát strandok

A közhiedelemmel ellentétben ilyenek nem léteznek, ugyanis az emberi tartózkodásra kijelölt fürdőkben nem lehet állatot vízbe engedni. Néhány Balaton parti településen azonban olyan partszakaszokat jelöltek ki, amelyek legalább 100 méterre vannak a strandoktól, itt vízbe engedhetik a kutyákat a gazdák. Mi a helyzet a kutyabarát éttermekkel, közösségi terekkel? Ki dönthet arról, hogy hová lehet állatokat vinni?

Hallgassa meg!

– Méhraj a panelház erkélyén, darazsak a járda melletti kerítésben

Pécsett hatalmas méhraj okozott pánikot az egyik lakótelepen. A tűzoltókat hívták a veszélymegszüntetéséhez, de nem vállalták. Egy belvárosi kőkerítés alól hatalmas darázscsapat repült ki rettegésben tartva a járókelőket. Szokatlan jelenségek e ezek, mi a magyarázatuk, kinek a feladata a veszély megszüntetése, mikor járnak el szakszerűen az illetékesek?

Hallgassa meg!

– Gluténmentes kiadvány az egészséges táplálkozásért
Mentes Konyha – a glutén-, laktózmentes, vegán, paleo, cukormentes étkezést követőknek készült új kiadvány, amelyben különböző szakterületek képviselői adnak tanácsokat az érintetteknek.

Hallgassa meg!

Szerkesztő: Zsoldos László

Napközben – Kossuth – június 13., hétfő – 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább