Egyéb

Tanúim lesztek! - "Elvitt engem Jézushoz"

A Tanúim lesztek június 21-i adásának tartalmából
 
Hallgassa meg!

Bár Lukács László piarista szerzetes, teológus, irodalomtörténész, szerkesztő, középiskolai és főiskolai tanár július végén tölti be 80. évét, a rendtársak, rokonok, barátok, kollégák, tanítványok és a sajtó képviselői már most, 17-én, pénteken köszöntötték őt. Összeállításunkban részleteket hallanak Várnai Jakab rektor, Várszegi Asztrik főapát, Juhász Ferenc plébános, Bábel Balázs érsek és Ruppert József piarista szerzetes köszöntőjéből.

“Elvitt engem Jézushoz” címmel pályázatot írt ki a Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága. Olyan tanúságtételeket várnak, amelyek azt mutatják be, hogy valaki hogyan segített egy családtagot, távolabbi rokont vagy munkatársat, ismerőst Krisztusra rátalálni vagy Hozzá visszatérni. Az írásokat augusztus elsejéig kell elküldeni, az eredményhirdetésre a KATTÁRS rendezvényen, szeptember 17-én Budapesten kerül sor, bővebbet a www.kattars.hu oldalon találnak – mondja Németh Emma szociális testvér.

Beer Miklós pappá szentelésének ötvenedik évfordulóját vele ünnepelte a váci székesegyházban Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius, Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia számos tagja és Orosch János nagyszombati érsek 19-én, vasárnap. Pozsgai Nóra telefonon érte el a váci főpásztort.

A szentleckét fölolvassa és hozzáfűzi gondolatait Kossinsky Béla, a káposztásmegyeri Szentháromság templom plébániai kormányzója.

Tanúim lesztek! – Kossuth – Június 21., kedd, 13:30

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább