Napközben: A Múzeumok éjszakája

A Napközben június 24-i adásában
 

A világ lakosságának mintegy 57 százaléka nem rendelkezik internetes hozzáféréssel az ENSZ és a Nemzetközi Távközlési Szövetség nemrég kiadott jelentése szerint. A tanulmány alapján hatalmas eltérések vannak az internetkapcsolatot vizsgálva az egyes régiók között. Közben itthon pár hete elindult a wifihotspotokból álló hálózat, ami ingyenes kapcsolatot jelent a nagyvárosokban. Mit mutatnak a számok, Magyarország hol tart ebben a folyamatban, valóban pillanatok alatt megjelenik-e a hotspotokkal az ingyenwifi, és mit is jelent a most elindult wifihotspot hálózat?

Hallgassa meg!

Ismét megrendezik hétvégén a múzeumok éjszakáját. Az év közben látogatókért harcoló múzeumok ilyenkor két napra átváltozva, éppen fordítva, alig győzik a vendégek seregét, sőt igazi közösségi tereket kell létrehozni ahhoz, hogy vonzóak legyenek ezek az intézmények, vagy legyen közönség a külső, nagy rendezvényeken. A kulcsszó a közösség, ami a mostani rendezvényeken is fő hangsúlyt kap. Mit jelent ma a jó marketing a sokszor haldokló kisebb múzeumoknál, mit takar a divatos közösségi tér megnevezés, milyen praktikákkal lehet becsalogatni főleg nevelési célzattal a gyerekeket, és milyen újdonságokkal szolgál a hétvégi rendezvény?

Hallgassa meg!

Pénteken van Szent János ünnepe, a péntekre virradó éjszaka hajnalán pedig még javában dúlt a Szent Iván éj, amit a legpogányabb ünnepnek tartanak, a napfordulóhoz világszerte világi és egyházi ünnepek kapcsolódnak. A legenda szerint, aki ezen az éjszakán együtt van valakivel, az lesz élete párja. A sötétség az elmúlást, a fény pedig a megújulást jelentette, ezért ezen a napon az emberek nagy tüzeket raktak, hogy elűzzék a sötétséget, és ekkor kezdődik a csillagászati nyár is. Igaz-e, hogy ezen az éjszakán megtaláljuk a párunkat, és egy modern, civilizált létben fontos-e egy ilyen hagyomány?

Hallgassa meg!

Bozsik show

Élő telefoninterjú Puskás Zoltán Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatója, Tihanyi Levendula Hetek és fesztivál

Napközben – Kossuth – Június 24., péntek, 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább