Napközben: Mindent a kávéról

A Napközben június 30-i adásának tartalmából
 

Receptköteles gyógyszerekvény nélkül. Magyarországon nem engedélyezett készítmények, amelyeket a gyógyulás érdekében sokan hozzá nem értők javaslatára is beszednek. Lezárult a hamis gyógyszerek forgalmazása és az engedély nélküli internetes patikák felszámolása ellen indított eddigi legnagyobb nemzetközi razzia. Magyarországon több mint 90 millió forint értékű gyógyszert foglalt le a rendőrség. Milyen veszélyeket rejt a hamis vagy Magyarországon nem engedélyezett gyógyszerek fogyasztása és forgalmazása?

Hallgassa meg!

Munkába állt a Z generáció. Egy friss felmérés szerint a fiatal 18 és 24 év közötti felnőttek mintegy 70%-a egy éven belül munkahelyet vált, elvárásaik merészebbek, mint a náluk idősebbeké, és számukra már a lojalitás is mást jelent. Mit jelent ez a munkaerőpiacon és hogyan tudják kezelni a generációk közötti egyre markánsabb eltéréseket a cégek?

Hallgassa meg!

Kevesen tudják: a szemüvegre is van garancia! Több 10 ezer forintba is kerülhet és könnyen sérül. Mit tehetünk, ha téves eredménye lett a szemvizsgálatnak, és ezért rossz szemüveget rendeltünk? Kicserélik-e a napszemüveget, ha ráült az ember és elferdült a szára? Fogyasztóvédelmi tanácsok nemcsak szemüvegeseknek.

Hallgassa meg!

Erős vagy lágy pörkölés, instant kávé vagy kapszulás? Automata vagy kotyogó? Míg néhány évtizede a kávé „a fekete„ volt, ma már szinte megszámlálhatatlan féle és fajta kávé és kávékülönlegesség készül. A kávéivók körében azonban nemcsak a pörkölés, és a minőség számít, de az sem mindegy hogyan készül. A piacon már számtalan kávéfőző gépet lehet kapni, de tudjuk-e: mi mire jó? Hogyan kell jó kávét készíteni, és melyek a kávé fogyasztás élettani hatásai?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – június 30., csütörtök – 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább