Napközben: Kurultáj Bugacon

A Napközben augusztus 11-i adásának tartalmából
 

Sokat panaszkodunk, hogy nincsenek már igazi férfiak, nincsenek felkészülve a fiúk az apaszerepre, de hol a hiba? Lehet-e férfivá nevelni? Nem valószínű, hogy az izomtömegektől, háborús játékoktól lesz valakiből férfi, de hol tanulja meg a felelősségvállalást, következetességet, hogy aztán elbírjon egy családot?  Apa-fiú táborban, military táborban tudatosan fiús dolgokat tanítanak apák fiaiknak.

Hallgassa meg!

 
Hosszú évszázadokon keresztül jártak a kitanult asztalosok, fazekasok, vagy akár szabók külföldre tökéletesíteni a mesterségük, hogy aztán a tanonc évek után hazahozzák a tudásuk. Érdemes-e ma elindulni, van-e érdeklődés késztetés cukrászban, asztalosban, hogy néhány hónapot segédként tanuljon egy külföldi műhelyben?

Hallgassa meg!

 
12-én indul a Kurultáj Bugacon, de mire jó egy ilyen találkozó? Miért ragaszkodunk ősi hagyományainkhoz? Játék vagy megtartóerő?  Számtalan rokonnép küldöttei is ellátogatnak a rendezvényre, de milyen gyakorlati haszna lehet a jövőben annak, hogy ennyi rokonunk van?

Hallgassa meg!

 
Egyre divatosabb nálunk is zölddel befedni egy-egy társasház lapos tetejét, vagy hasznosítani az óriási bérház tetőterét. De kié a tető, a fent lakóké, vagy az összes lakástulajdonosé? Hogyan hasznosíthatja egy társasház? Milyen engedély kell a beépítéshez, parkosításhoz?

Hallgassa meg!

 
Szerkesztő: Horváth Ágnes

Napközben – Kossuth – augusztus 11., csütörtök, 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább