Napközben: Pénzügyekről diáknyelven

A Napközben augusztus 15-i adásának tartalmából
 

Megtakarított forintok, elherdált ezresek, pénzügyi tanácstalanságok. A diákok a szülőktől való függetlenedés után, hogyan tudnak bánni forintjaikkal és hogyan formálódik pénzügyi kultúrájuk az évek során?

Hallgassa meg!

 
– Érdemes hallgatni a jó szóra! Egyes kutatások szerint a hangos rock koncert, akár átmeneti halláscsökkenést is okozhat. A fiatal generáció háromnegyede tapasztalta már, hogy rosszabb volt a hallása egy hosszas koncert vagy disco után. Ha rendszeresen nagy zajban szórakozunk, akár maradandóvá is válhat hallásproblémánk.

Hallgassa meg!

 
– Az idősebb korosztály is szükségesnek tartja a technológiai fejlődést, de nehezen tud lépést tartani a folyamatosan újuló digitális kihívásokkal, ez derült ki egy most készült felmérésből. Hetvenen túl az okos telefonok, tabletek és a számítógépek világában.

Hallgassa meg!

 
A múlt hősei vagy a jelen emberei? Példaképválasztás és követési modellek a mai fiatalok körében. A fiatalok jó része inkább olyan tulajdonságokat keresnek, amelyekkel sikeresebbé válhat. Mitől függhet, hogy állítunk e magunk elé példaképet vagy sem?

Hallgassa meg!

 
Napközben – Kossuth – augusztus 15., kedd – 9.00

Műsorvezető: Czifra Szilvia
Szerkesztő: Domokos István

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább