Napközben: Átírják az Élelmiszerkönyvet, így a virsli valóban húsból készül majd!

A Napközben augusztus 23-i adásának tartalmából
 

Augusztus és szeptember a házasságkötések ideje, de vajon kötünk-e házassági szerződést is, rendelkezünk-e a külön szerzett vagyonról, legyen az ingó-és ingatlan vagy éppen céges tulajdon? Praktikus jogi tanácsok Napközben, az esetleges későbbi problémák elkerülésére. Kérdezzenek Önök is közjegyző és ügyvéd szakértőinktől: 0630- 9000 666

Hallgassa meg!

Speciális közfoglalkoztatást működtetnek a borsod megyei Harsányban és még további 10 hazai településen, kísérleti jelleggel. Ennek keretében azok az emberek, akik közmunkásként dolgoztak eddig, de valamilyen egészségkárosodás, betegség miatt nem képesek ellátni a feladatokat, kérhetik magukat egy rövidebb munkaidővel járó és fizikai értelemben nem megterhelő munkára. A rehabilitációs közmunka november végéig tart, mik a tapasztalatok a program vége felé?

Hallgassa meg!

Átírják az Élelmiszerkönyvet, így a virsli valóban húsból készül majd!

A cél a jobb minőségű és egészségesebb élelmiszerek előállítása, ami a hústartalom növelésén túl vonatkozik majd a zsír és a só mennyiség csökkenésére is. Szigorodik a párizsi, a sütő kolbász, a parasztsonka és a parasztkolbász leírása is, így tehát számtalan hazai áruféleség színvonala és megítélése változhat, de vajon emiatt nőhet-e az előállítás önköltsége, várhatóak-e áremelkedések?
Esetleg más néven, de a régi összetevőkkel és áron megjelenhetnek-e majd olyan új termékek, amelyek befolyásolhatják a piacot és az ár-érzékeny hazai vásárlókat?
S milyen hatósági ellenőrzések várhatóak a szigorításokat követően?

Hallgassa meg!

Beváltak-e az iskolai bűnmegelőzési tanácsadók?

3 évvel ezelőtt azért kezdték meg számtalan oktatási intézményben a munkát, hogy a tizenévesek se áldozattá, se elkövetőkké ne váljanak, hogy csökkenjen az agresszió, a drogfogyasztás vagy éppen a vandál cselekedetek száma. Volt, ahol még börtönlátogatáson is részt vettek a tanulók.
Általában miben és milyen hatékonysággal segítik a tanácsadók a pedagógusok munkáját?
Megnyílnak-e a diákok is a rendőrök felé?
Nem bélyegzi-e meg az adott intézményt a tanácsadók jelenléte vagy pont ez adhat egyfajta biztonságot és garanciát a szülőknek?
S érdemes lenne-e az általános iskolák felé is kiterjeszteni ezt a bűnmegelőzési munkát?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – augusztus 23., kedd, 9:00

Szerkesztő: Czifra Szilvia és Füredy Zsolt

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább