Napközben: Beszédvesztés, afázia

A Napközben augusztus 30-i adásának tartalmából
 

Januártól átalakul a bölcsődei ellátórendszer, a szülők a jövőben hagyományos bölcsődébe, mini bölcsődébe, munkahelyi bölcsődébe vagy családi bölcsődébe írathatják be három év alatti gyerekeiket. Mik az átalakulás feltételei, Nő e a családi bölcsődék költségvetési támogatása, mely családokon segít az átalakítás, milyen életkorú gyermekek ellátására koncentrálnak, milyen településeken kell az új családi bölcsődéket létrehozni?

Hallgassa meg!

Mindent elfelejtett, több éve folyamatosan tanul. Most már szinte tökéletesen beszél és olvas, de az elején elég rémisztő volt , hogy képtelen volt megszólalni egy agyvérzést követő állapotban. Az afázia összefoglaló elnevezés, azokat a beszédzavarokat értjük alatta, amelyet leggyakrabban stroke, vagy koponyasérüléssel járó baleset, esetleg más betegség okoz. Hogyan kezelhető, gyógyítható az állapot, miben segítenek a szakemberek és az országban majd minden nagyvárosban alakult egyesületek, klubok.

A Bizottság együttes filmet készített ezzel a címmel, de valóban igaz, hogy a jégkrém készítés is művészet. Miközben évről-évre több jégkrémet eszük, a gyártók nemcsak újabb ízeket dobnak piacra, hanem folyamatosan fejlesztik a hideg finomságok receptjeit is. A TÉT Platform szakértői összefoglalták, milyen jégkrémek közül választhatunk, és mire érdemes figyelni, ha a nyár legkedveltebb édességére vágyunk. Mi a különbség a fagylalt és a jégkrém között, létezik e diabetikus jégkrém, hogyan választ terméket egy tudatos vásárló

Hallgassa meg!

Hogy ki kerül új tagként egy családba, nem csak örömet, de gondot és szomorúságot is okozhat. Léteznek e még azok az elvárások, hogy hasonló társadalmi csoportból válasszon párt magának a gyermek. Mit szól egy magasan képzett apuka, anyuka , ha lánya autószerelőhöz megy férjhez? Hogy fogadnak felszolgáló nőt fiúk feleségéül?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – augusztus 30., kedd – 9:00

Szerkesztő: Zsoldos László

Tovább a műsoroldalra>>>

 

Videó ajánló

Olvasson tovább