Egyéb

Takács Bence heti ajánlója

Takács Bence 36. heti ajánlója
 

Takács Bence tíz éve a rádióban, a televízióban és az írott sajtóban a hírek világában tevékenykedik. Hivatásos előadóművész, a közmédia M1 hírcsatornájának műsorvezetőjeként naponta találkozhatnak vele a televíziónézők. Férjként és édesapaként számára a családja, egyéves kislánya a legfontosabb, szeretteiért örömmel vállalja az újabb és újabb feladatokat.

Hétfőre a Madách Színház 1981-es előadását, a Régimódi történetet ajánlom felvételről. Ez a darab különösen kedves a szívemnek, többször is megnéztem, később játszhattam is benne. A Szabó Magda regényéből készült színdarab romantikus, sejtelmes világa pihentet, üde színfoltként gondolatokat ébreszt a hétköznapi teendők között (M3 22.05). Gyakran hallgatom Balázs Géza Tetten ért szavak nyelvművelő műsorát, anyanyelvünk érdekes jelenségeit állítja a középpontba és szórakoztatva tanít a nyelv helyes használatára (Kossuth Rádió 19.25).
Nagyon örülök, amikor a közszolgálati média valamelyik csatornája magyar filmet sugároz. A keddi nap délelőttjén A fekete macska című, 1975-ben készült tévéfilmet nézem meg. Harag György filmjének szereposztása parádés: Dajka Margitot, Major Tamást és Madaras Istvánt láthatjuk sok más remek színész társaságában. (Duna World 11.20).
Szerdán a Rádiószínház műsorában Vörösmarty Mihály verseit hallgathatjuk meg Lukács Sándor, Bessenyei Ferenc és Latinovits Zoltán tolmácsolásában. Ezeken a felvételeken a magyar irodalom- és kultúrtörténet legnagyobb személyiségei szólalnak meg (Kossuth 13.19).
Csütörtökön két rádióadásra hívom fel a figyelmet: a Tanúim lesztek című műsor a római katolikus egyház félórája. Jómagam mindig meghallgatom utazás közben a rádió vallási műsorait, érdekesek, szemléletükben ugyan különbözőek, de a lélek épülését szolgálják. Jólesik és szükséges az embernek időről időre magába merülni, lecsillapodni. Nagy kedvencem a Határok nélkül – színvonalas, jó szerkesztésben az aktuális külhoni eseményekről tudósít. (Kossuth 13.30, 18.30).
Pénteken, amikor a heti feladatok után az ember kicsit megpihenne, egészen biztosan megnézem a Hogy volt?! Latinovits Zoltán színészóriásunkkal foglalkozó adását. Latinovits örök titok, minden egyes gondolat, amit megérthetünk belőle, az élet lényegi részéhez vihet közelebb (Duna World 16.25).
Szombat estére szeretettel ajánlom Vámos Miklós Rögtön jövök című műsorát. Sok örömöt szerzett a nézőknek a műsor, érdemes feleleveníteni ezeket a jó hangulatokat, érzéseket, humorral és szórakozással tölteni az estét. (Kossuth 19.05).
Vasárnap este, gyermekfürdetés után, valószínűleg az M2 Petőfi csatornára kapcsolok és megnézem a francia filmgyártás egyik kiemelkedő darabját a Valaki más élete című filmet Juliette Binoche főszereplésével (M2 Petőfi 21.00).

Videó ajánló

Olvasson tovább