Napközben: Hol kell tartani a veszélyes rovaroktól?

A Napközben szeptember 7-i adásának tartalmából
 

Iskola után nagy segítség lehet a nagymama a tanulásban is, már ahol van, de található korrepetáló pótnagyszülőt máshol is. A Senior Mentor Program széleskörű megoldást kínál, melyben 55 év felettiek vesznek részt, hogy – mint mentorok és oktatók – a tanulásban segítsenek azoknak az általános iskolás diákoknak, akiknek ez gondot jelent. Ki kérhet segítséget? Ki jelentkezik önkéntesnek? Hogyan működik a program?

Hallgassa meg!

Lehet virág, kerti bútor, bicikli, bárszekrény, sok minden kerül akár kisebb akár nagyobb társasházak erkélyére. Régi hagyomány, hogy a nyitott részt inkább beépítik, így növelik a lakóterületet, de a legabszurdabb megoldás éppen a közelmúltban történt, amikor is valaki WC-t épített az erkélyére, hogy ott ücsörögve is a friss levegőn élvezze a kilátást. Mi kerülhet az erkélyre? Mit lehet és mit nem beépíteni?

Hallgassa meg!

Pécsváradon múlt héten lódarazsak támadtak egy férfira, aki súlyos állapotba került, majd a kiérkező mentőket  is megtámadták. Hol kell tartani a veszélyes rovaroktól? Ki irtja őket? Kell-e, szabad-e? Nyáron sokszor a családi ház tetőszerkezetében jelennek meg a darazsak, hogyan lehet kiirtatni őket? szólhat-e a szomszéd, ha zavarja őket?

Hallgassa meg!

A nyaralás, fesztiválozás után most kerülnek az álláspiacra a friss diplomások. Sokan még azt sem tudják pontosan, hova, milyen önéletrajzot érdemes küldeni, merre érdemes keresgélni.  Hogyan kell tudatosan állást keresni? Mivel próbálkozhat, akinek kevésbé divatos a végzettsége, szeretne dolgozni, és mégiscsak ott a diplomája? Mivel lehet jó benyomást kelteni? Érdemes-e profi közvetítőt megkeresni? A jó kereset a fontos, vagy hosszútávon lehet más kifizetődő?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – szeptember 7., szerda – 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább