Napközben: A hónap közepétől ország szerte indulnak a szarvasbőgés túrák

A Napközben szeptember 8-i adásának tartalmából
 

Az iskolakezdés, a teljesítmény-centrikusság, a kortársaknak és az otthoni elvárásoknak való megfelelés – egyebek mellett ezek is hozzájárulnak ahhoz, hogy csaknem minden negyedik-ötödik gyermek küzd valamilyen pszichés problémával. Ezek túlmutatnak az alkalmazkodási nehézségeken; megjelenhet depresszió, szorongás, deviáns viselkedés, de van, hogy testi tünetek, például has- vagy fejfájás jelentkezik. Mit tehetünk ellene?

Hallgassa meg!

 
Gyakori panasz hogy nem kellően részletes a műszaki cikkek vásárlásakor a tájékoztatás garanciára, szervizelésre vonatkozóan. Homályban marad jónéhány vásárlói, garanciális jog, a garancia lejárta előtt kis idővel meghibásodott készüléket áljavítással kozmetikázzák, így a garancia lejárta után nem sokkal a készülék garantáltan elromlik. Mit tehetnek a fogyasztóvédők? Mi a tudatos vásárlói magatartás?

Hallgassa meg!

 
A hónap közepétől ország szerte indulnak a szarvasbőgés túrák. Van ahol lovas kicsival, máshol éjszakai túra keretében figyelik a szarvasok nászra hívó énekét, vagy épp vadlesről figyelik a szarvasbikák harcát. Az elkövetkező hetekben részleges erdőlátogatási tilalmat is bevezetnek egy-egy erdőben.

Hallgassa meg!

 
A kerek évforduló apropóján számtalan ’56-ról szóló film és filmhíradó restaurálása és bemutatása zajlik.  Mit jelent a mai embereknek, főleg azoknak akik nem éltek akkor ez az esemény?

Hallgassa meg!

 
Napközben – Kossuth – szeptember 8., csütörtök – 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább