Egyéb

Tanúim lesztek! - 10 esztendeje tiszteljük a boldogok sorában Salkaházi Sárát

A Tanúim lesztek! szeptember 13-i adásának tartalmából.
 
Hallgassa meg!

Az új tanév kezdetén a püspökök egyeztettek a papképzés országos helyzetéről. Beer Miklós püspöknek, a szemináriumi bizottság vezetőjének beszámolója nyomán arról döntöttek, hogy külön bizottságot bíznak meg a kérdés részletes vizsgálatával és az elkészülő anyag alapján kiemelt témaként tárgyalnak róla a Püspöki Konferencia következő ülésén – tudtuk meg a Budapesten tartott sajtótájékoztatón, ami után Mohos Gáborral, a püspöki konferencia titkárával beszélgettünk.

10 esztendeje tiszteljük a boldogok sorában Salkaházi Sárát. Lothringer Éva szociális testvérrel beszélgettem. A jubileum alkalmából szeptember 18-án 18 órakor mutat be hálaadó szentmisét Erdő Péter bíboros a Salkaházi Sára tiszteletére szentelt újpalotai templomban, a Pattogós utca 1-ben. Az eseményről Lothringer Éva szociális testvért hallják.

IX. országos találkozójára készül a Teréz Misszió. Szeptember 24-én az egész napos rendezvény 9 órakor kezdődik Szolnokon a Belvárosi Nagytemplomban, ahova idén is eljön a mozgalom alapítója, Bruno Thevenin francia atya is. Holló Mihályné Magdi, a misszió magyarországi felelőse bemutatja a több mint három évtizedes kezdeményezést.

A vasárnapi szentleckét fölolvassa és hozzáfűzi gondolatait Tál Zoltán keszthelyi plébános.

E témákkal ma délután fél kettőkor!

Szerkesztő: Madocsai Bea és Hámori Kinga

Tanúim lesztek! – Kossuth – szeptember 13., kedd, 13:30

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább