Napközben: Hogyan győzhető le a szerencsejáték függőség?

A Napközben szeptember 20-i adásának tartalmából

A félkarú-rablók után ma már az online játéktérből leselkedő veszélyek nyomoríthatják az emberek életét és tehetnek tönkre családokat. A tét: – hogyan győzhető le a szerencsejáték függőség. A fiatalokat egyre inkább érintő játékszenvedélyről, a prevenciós lehetőségekről és a kezelési módokról beszélünk.

Hallgassa meg!

Hirtelen rosszullét, ájulás, vészhelyzet,- amikor diabéteszes kisgyermek iskolás vagy óvódás lesz. Hogyan reagál a közösség, felkészültek-e a gyerekek, ha komába esik egy társuk? Egyre több a diabéteszes kisgyermek, akik ezekben a hetekben lépték át az iskola és az óvoda kapuit. Mit tudnak tenni az óvodában, iskolában, ha baj van? Mennyire felkészültek a pedagógusok a diabétesz adta váratlan helyzetekre.

Hallgassa meg!

„Albérlet-adó” – a lakáskiadók adózási szabályai. Mi minősül adóköteles fizetővendéglátásnak és mikor kell adószámot kiváltani. A bérbeadók jelentős része még mindig nincs tisztában azzal, hogy mikor kell vezetnie bevételi nyilvántartást, vagy bevételi- és költség-elszámolást.

Hallgassa meg!

Tanulható-e a boldogság, ha igen, akkor hogyan? Mi is valójában a boldogság, egyáltalán mikor mondjuk, hogy boldogok vagyunk? Magyarországon először készült olyan kutatás, amely megmutatja, hogy a különböző régiókban és városokban mennyire érzik magukat boldognak az emberek, és ez milyen összefüggésben van az életkorral, a családi állapottal vagy éppen az iskolázottsággal.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – szeptember 20., kedd, 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

 

Olvasson tovább