Napközben a lakásfestésről

A Napközben szeptember 23-i adásának tartalmából
 

Az ételallergia sokkal komolyabb probléma, mint azt a szülők gondolják, nemrég egy fiatal fiú meghalt, mert egy buliban nem törődve az allergiájával, mogyorós csipszet evett.De a csecsemőkori tejallergia bőrtünetekkel, és más ételallergia gyermek és felnőtt korban, hasi és légúti tünetekkel és keresztallergiákkal, külön fejezetet érdemel. Egyre több gyereket érint a probléma, és az iskolai étkezdékben sem mindegy, hogy mit tesznek eléjük.

Hallgassa meg!

Szakemberek szerint hiába beszélünk nagyon gyakran a fogyasztói tudatosságról, rohanó életünk miatt még mindig csak csekély mértékben vagyunk tudatosak. Egyszerűbb megvenni a merchangdising által kínált szem előtt lévő árukat a polcon, mint kiválogatni a legmegfelelőbbeket, és így még mindig az üzlet irányítja a fogyasztásunkat és nem fordítva, ami igencsak aggályos.

Hallgassa meg!

Lakásfestés előtt van néhány alapszabály, hogy milyen színeket használjunk. Kutatások szerint a zöld nyugtat, kékre festett falak között jobban tudunk logikai feladatokat megoldani, a pirostól szívbetegek, a sárgától pedig májbetegek leszünk. Milyen színeket válasszunk a hálószobában és a nappaliban?

Hallgassa meg!

Bozsik gazda kertészeti tanácsai.

Fotó: blog.marvelteam.hu

Napközben – Kossuth – szeptember 23., péntek, 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább