Napközben: Élelmiszermentés és elosztás

A Napközben október 18-i adásának tartalmából.
 

Szakmát tanuljon vagy gimnáziumba menjen a végzős általános iskolás? S ha szakmát választ, mit érdemes tanulnia? A munkaerőpiac számos területen krónikus szakember hiánnyal küzd, de elég vonzó–e a biztos megélhetés, hogy a fiatalok például vas- vagy éppen járműpari szakmát válasszanak? Dilemmák diákok és szülők számára az őszi pályaválasztási kiállítások idején.

Hallgassa meg!

Nordig walking, tai chi, vagy smovey – mozgás, ami több mint sport. Rehabilitáció SM betegek, Parkinson kórban szenvedők és egyéb neurológiai betegséggel küzdők számára. Külföldön egyre elterjedtebb ezen sportágak rehabilitációs célú használata, itthon még csak most ismerkednek jótékony hatásukkal. A hétvégén mozgás napot tartottak Győrött, ahol a betegek ezekkel a sportágakkal és hatásaikkal is megismerkedhettek meg.

Hallgassa meg!

Több tonna élelmiszer rakomány érkezett az Élelmiszerbank raktárába a napokban. A szállítmányt rászorulók között osztják szét szerte az országban. Míg Magyarországon és a világon, tonna számra megy élelmiszer a szemétbe addig, sokan vannak, akik annak is örülnének, ha minden nap ételhez juthatnának. Élelmiszermentés és elosztás – az Élelmezési Világnap alkalmából.

Hallgassa meg!

Evett, ivott, aludt, a pelus is tiszta, mégis sír. Mi lehet a baja? A kisgyerekes anyukák számára időnként komoly dilemmát okoz kitalálni: mi baja lehet a csöppségnek. Ezt a helyzetet segíthet megoldani a Magyarországon is egyre népszerűbbé váló babajelbeszéd használata. Hogyan lehet elsajátítani és milyen hatása lehet a babára és a mamára?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – október 19., kedd, 9:00

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább