Napközben: Mindent a fafűtésről

A november 3-i adás tartalmából
 

Mindent a fafűtésről – szeretnénk felhívni a figyelmet a szilárd tüzelőanyagok használatának veszélyeire és káros hatásaira, és elmondani azokat a technikai lehetőségeket, melyek a hagyományos fafűtést is környezetkímélővé tehetik. A helyes tüzelési technikát is ismertetik majd szakértőink, amit egyébként száz éve még mindenki tudott, de sajnos, sok helyen feledésbe merült.

Hallgassa meg!

Mennyi idő után csiszolódik össze két ember az ágyban? Mikor hajlunk az összeköltözésre? Kinek a dolga a fogamzásgátlás? Mikorra tervezzük a családalapítást? Többek között ezekről kérdezte a magyar párokat egy 6000 fős felmérés. A műsorban pszichológus-szexológus, nőgyógyász és ref. párterapeuta keresi a tartós párkapcsolat titkát.

Hallgassa meg!

Itt az ősz, az influenza, megfázás, fül- és tüdőgyulladás – egyszóval, a betegség és gyógyszerszezon. Mikor használ és mikor nem az antibiotikum? Társadalmi irányzatok is kialakultak ebben a kérdésben, egyre növekszik az ellenzők köre, mások pedig úgy vélik, az az igazi betegség, amit antibiotikummal gyógyítanak. Hitek és tévhitek a penicillin körül 10 és fél 11 között.

Hallgassa meg!

Az emberiség történetében most állunk legközelebb a bábeli zűrzavar leküzdéséhez. Angolul már elég sokan tudnak, de ha valaki holland, albán, kínai vagy ukrán szöveget nézne meg – mondjuk egy játék miatt – ma már jó eséllyel megértheti valamelyik fordítóprogram segítségével. Mennyit fejlődött a gépi fordítás az elmúlt években és hol vannak a határai? Fordítóprogram atyját és profi tolmácsot kérdezünk fél 11 és 11 között.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – november 3., csütörtök, 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább