Napközben: Utolsó napjaihoz érkezett az Éjszakai nyomozás

A november 4-i adás tartalmából
 

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

A munkavállalók átlagéletkora és a munkaerőhiány folyamatosan nő, ezért az idősödő dolgozók munkában tartása a gazdaság fenntarthatóságának egyik legfontosabb feltétele. Ennek elősegítését szolgálja az az egymilliárd forint, amelyet az 55 év feletti munkatársak képzésére és digitális hozzáértésük fejlesztésére használhatnak fel a munkaadók. Melyek a folyamatosan változó elvárások a gyorsan fejlődő digitális világban? És vajon mindenki felismeri-e a folyamatos tanulás szükségességét?

A társasházak építésére kiadott engedélyek száma több mint 230 százalékkal nőtt Magyarországon a második negyedévben, ez pedig a legnagyobb bővülés uniós összevetésben – derül ki egy felmérésből. Az elemzés rámutat arra is, hogy nemcsak lakásépítési kedvben, de az ingatlanárak drágulásában is Magyarország vezeti az európai uniós rangsort. Mire számíthat eladó és vevő a lakáspiacon?

A hideg idő beköszöntével néhányan inkább a teremsportokat választják, azonban sokan ősszel, télen is túráznak, futnak. Vajon helyesen teszik? Hogyan óvjuk magunkat a téli sportolás közben?

Utolsó napjaihoz érkezett az Éjszakai nyomozás – Detektívjáték holdfényben – interaktív kiállítás és játék a Vajdahunyad várban. Hogyan működik a tücsökhőmérő? Miről álmodnak a fák? Mennyit alszik egy hangya? Hogyan lát a bagoly a sötétben? Mindez kiderül a Mezőgazdasági Múzeum kiállításán! Végül Bozsik gazda aktuális kertészeti tanácsait hallgathatjuk meg.

Napközben – Kossuth – november 4., péntek, 9:00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Bakos Csaba
Gyártásvezető: Rácz Szilvia

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább