Napközben: 2017-től új követelmények szerint vizsgáznak a tanulóvezetők

A november 8-i adás tartalmából.
 

– Az óvodában szinte észre sem vették, az iskolában már komoly gondokat okozott, a figyelemhiány zavar egyre többeknél jelentkező probléma. Szakemberek szerint fontos a család terápia, ugyanis a gyermekek szülei éppolyan keveset tudnak a figyelemhiány zavar hátteréről, mint a tanárok, akik ugyan pedagógusok, de nem, vagy csak keveset hallottak erről az eltérő magatartásformáról.

Hallgassa meg!

– Tolatással parkolás a járda mellé, y – forduló az úttesten. Változik a forgalmi vizsga, 2017-től új követelmények szerint vizsgáznak a tanulóvezetők. De, mennyire vagyunk jó sofőrök és merre tart az autósok vezetési kultúrája?

Hallgassa meg!

– A folyamatos átverések miatt változott a tűzifa árusítás szabálya. Milyen buktatói lehetnek, ha valaki illegális fát vásárol? Évente mekkora kár keletkezik falopásból? Hogyan lehet megvédeni az erdőt az illegális és vandál fa tolvajoktól?

Hallgassa meg!

– Mosás, vágás, szárítás, manikűr. Mi történik, ha a fodrász nem a megálmodott frizurát készíti el, és a kozmetikus sminkje sem tetszik? Hogyan léphetünk, érvényesíthetjük jogainkat a szolgáltatásokkal szemben, ha a tükörbe nézve elégedetlenek vagyunk a megrendelt szépészeti beavatkozással?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – november 8., kedd, 9:00

Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán
Szerkesztő: Domokos István

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább